Новини

«Концерн Хлібпром» підписав Меморандум про випуск хліба з додаванням йодованої солі
27 вересня «Концерн Хлібпром», СГО «Центр єднання європейської молоді» та відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області підписали Меморандум про співробітництво у напрямку виробництва масового хліба з йодованою сіллю та популяризації вживання продуктів харчування з вмістом йоду.
За критеріями Всесвітньої організації охорони здоров’я, проблема йододефіциту в Україні сягнула рівня, що класифікується як соціально небезпечний. Тоді як нестача йоду призводить до незворотніх порушень розвитку і функціонування людського організму. Особливо дефіцит йоду позначається на здоров’ї майбутніх матерів та їх дітей. При цьому на сьогодні не існує державних програм по запобіганню йододефіциту у населення.
З метою профілактики йодного дефіциту у Львівській області «Концерн Хлібпром» розпочинає з листопада проект з виробництва масового хліба з додаванням йодованої солі замість звичайної. Всупереч поширеним міфам, йодована кухонна сіль є цілком безпечною для здоров’я людини і її споживання не призводить до передозування йоду. Йодована сіль також не має негативного впливу на смак, запах чи вигляд продуктів, приготованих з її використанням.
Спільно сторони ініціативи планують проводити інформаційно-просвітницькі акції для ширшого ознайомлення з проблематикою та популяризацією здорового способу життя.