Новини

«Староміський» — унікальний «живий» хліб з лактобактерином від Вінницяхліб
Виробничий підрозділ ПАТ «Концерн Хлібпром» Вінницяхліб — єдиний у регіоні виробник, що зберіг традиційну технологію виробництва житніх хлібів — на рідких заквасках. Зокрема, за цією технологією виготовляється один з найпопулярніших хлібів на Вінниччині — «Староміський».
Як розповіла головний технолог ВП Вінницяхліб Оксана Федорова, — технологія виробництва житнього хліба на рідких заквасках збереглася на Вінницяхлібще з 30-х років — часу заснування підприємства. Її унікальність полягає у тому, що для приготування закваски використовують чисті культури — лактобактерин з добавкою дріжджів. Лактобактерин — це корисні живі мікроорганізми, які можуть зберігатися лише в спеціальних умовах (при температурі 4—8 оС) до 1 року. Виробництво хліба на рідких заквасках повинно відбуватись безперервно, щоб не допустити загибель бактерій. Використання рідких заквасок дозволяє досягти оптимальної кислотності житнього хліба — 6—8 градусів. Саме ця помірна кислотність є особливою відмінністю «Староміського».
Живі мікроорганізми — лактобактерії, що щороку закуповуються на ВП Вінницяхліб у спеціалізованому науково-дослідному інституті в Росії, мають багато корисних властивостей, зокрема, посилюють функцію травлення і поліпшують обмінні процеси в організмі людини.
Продукція, виготовлена на рідких заквасках, має яскраво виражені смак і аромат, єдиним її недоліком є швидке черствіння. Це питання на Вінницяхліб вирішили завдяки оптимізації внутрішніх виробничих процесів, що дозволило скоротити час доставки хліба «з печі» до споживача і забезпечити багаторазову поставу свіжого хліба до магазинів.
Незабаром, для додаткової зручності споживачів, цей хліб з’явиться у продажу ще й половинками, порізаний скибками в індивідуальній упаковці.