Новини

6 листопада Львівському хлібозаводу № 5 виповниться 25 років

6 листопада Львівському хлібозаводу № 5 виповниться 25 років

05.11.2005

Кілька фактів з історії. 
Будівництво Львівського хлібозаводу № 5 розпочато у 1977 році, а вже 6 листопада 1980 року з конвеєра новозбудованого заводу зійшов його перший буханець.

Газети тоді пишуть: “Це підприємство буде одним з найкрупніших серед хлібозаводів України. Його виробничі потужності розраховані на випуск 136 тонн хлібобулочних виробів на добу. Вартість об'єкта – 3 мільйони карбованців. ...В головному корпусі заводу змонтовано 6 високопродуктивних печей. А працювати на заводі буде 300 осіб”. (“Львівська правда” -”Важнейшие стройки года”).

На початках, як це відбувалось того часу усюди, середній вік працівників на заводі становив 20,5 років – на підприємстві працювало багато студентів училищ та технікумів харчової промисловості.. Асортимент продукції – батон, булка кругла, хліб “Слов”янський”, хліб “Новоукраїнський” з житнього борошна.

У 1996 році галуззю прокотилася хвиля масової приватизації. Приватизовано і ЛХЗ № 5. Підприємство одне з перших взяло курс на створення мережі фірмових магазинів. Це був знаковий рік. На заводі розпочато модернізацію технологічних процесів та комп'ютеризацію облікових. Цього ж року Людмила Архипович та Лідія Рязанцева розробляють рецептуру відомого і нині львів'янам виробу – батону “Сихівського”.

У 1997 році на П'ятому хлібозаводі першими у Львові розпочали упаковувати хліб у поліетиленову упаковку (виробництва - Німеччина), що дозволило у кілька разів збільшити строк зберігання продукту та поліпшити його санітарно-гігієнічні показники.

1999 рік приніс продукції заводу випробування іменитими споживачами – хлібобулочні вироби ЛХЗ № 5 постачають учасникам самміту у Львові – президентам східноєвропейських країн. А 2002 року хлібом ЛХЗ № 5 частували Папу Римського та представників Ватикану під час візиту Понтифіка до Львова.

2001 року підприємство придбало нову словенську лінію за 1,7 млн. грн. Випуск виробів лінією склав 19 тонн на добу. Щоб захистити хліб від частих підробок, для маркування власної продукції розробляється фірмова емблема П'ятого хлібозаводу.

Сьогодні дочірнє підприємство “Львівський хлібозавод № 5” відкритого акціонерного товариства “Концерн Хлібпром” є одним з найбільших виробників хлібобулочної продукції у Львівській області. Він забезпечує хлібом понад 30 % населення міста Львова, а також до 20 % потреб області. Потужність підприємства у виробляємому асортименті становить 106,9 тонн хлібобулочних виробів на добу.

2005 рік для заводу став не лише ювілейним роком, але й роком впровадження інновацій. У серпні на Львівському хлібозаводі № 5 вперше в Україні введено у лад принципово нове на вітчизняних теренах австрійське обладнання - автоматизовану високотехнологічну лінію “Pregesbauer” . А 1 жовтня на ДП «Львівський хлібозавод № 5» впроваджено у роботу інноваційну для регіону технологію – лінію по виробництву виробів із листкового тіста «Рондо Дож» (Швейцарія). Тепер завод частуватиме львівських гурманів і гарячою випічкою західного зразка - слойками, піцою, круасанами.

Та запорука успішного розвитку Львівського хлібозаводу № 5 впродовж всієї його історії – високопрофесійний колектив працівників, який зростав протягом 25 років. Хвала і шана рукам, що пахнуть хлібом!

Поширити
 
Повернутись до переліку новин

Карта сайту

Заводи

Телефон гарячої лінії:
0 800 508 900
© 2005-2020 «Концерн Хлібпром». Всі права застережено.
Created by Tribal DDB Ukraine