Новини

До свого 20-річчя батон «Сихівський» став ще кращим

До свого 20-річчя батон «Сихівський» став ще кращим

11.12.2014

Завдяки сучасному обладнанню улюбленець багатьох львів’ян батон «Сихівський» став пухкішим, еластичнішим та довше зберігає свою свіжість.

Цьогоріч батону «Сихівський» виповнилося 20 років. Вироби під такою назвою з 1994 року й дотепер виготовляють на Львівському хлібозаводі №5.

«Пригадую, як наша команда розробників експериментувала з рецептурою, — розповідає Валентин Мельниченко, головний технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром», співавтор батона «Сихівський». — Ми довго змінювали пропорції інгредієнтів в пошуках оригінального смаку й запаху. І врешті знайшли ідеальну формулу рецепту батона. Її досі не можуть відтворити інші виробники. А щодо назви, то тут усе просто. Оскільки завод розташований на території Сихівського району міста, ми вирішили назвати батон «Сихівським». Це — наша авторська розробка, рецептура й назва запатентовані».

А восени батон став ще кращим: більш пухким та з м’якшою скоринкою. «Концерн Хлібпром» модернізував виробничу лінію на Львівському хлібозаводі №5. Тут встановили сучасну тістоділильну машину провідного європейського виробника Werner&Pfleiderer (Нідерланди). Це так звана «безшокова» тістоділильна машина. Її особливість у тому, що під час поділу тіста не перебивається клейковина. Отож тісто обробляється дуже ніжно, майже так, як це зробила би бабуся чи мама своїми руками… І це має свої переваги. За рахунок цього м’якушка готового виробу дрібнопориста, менше кришиться, а скоринка є еластичнішою. Тому батон став м’якшим ззовні і всередині. Він навіть вдвічі довше може зберігати свою свіжість і пухкість. Отже, без жодних змін у рецептурі, а лише завдяки новому способу поділу, об’єм тістової заготовки збільшився майже на 20%. І, що важливо, кажуть на заводі, як і два десятки років тому, батон складається лише з натуральних інгредієнтів.

«Тією кількістю «Сихівського», яку ми виготовили впродовж його історії, ми вже змогли б нагодувати всю Україну. Дякуємо нашим споживачам за таку довіру та тривалу прихильність», — каже Валентин Мельниченко. 

У першу чергу проекту було вкладено 420 тис. грн. До кінця року на заводі замінять й інші вузли батонної лінії, на що заплановано ще 1,1 млн. грн.

Джерело: http://gazeta.lviv.ua/life/2014/12/11/37343

 

Поширити
 
Повернутись до переліку новин

Карта сайту

Заводи

Телефон гарячої лінії:
0 800 508 900
© 2005-2020 «Концерн Хлібпром». Всі права застережено.
Created by Tribal DDB Ukraine