Львівський хлібозавод №1

- 1908рік
заснування - 130тонн
на добу - ISО-9001
сертифікат
Львівський хлібозавод № 1 славиться своєю столітньою традицією випікання хліба. Ще у далекому 1908 році на місці теперішнього підприємства працювала фірма «Меркурій», яка в 1939 році була націоналізована і перейменована у Львівський хлібозавод № 1. Тоді «Перший» завдяки вигідному розташуванню поблизу залізничного вокзалу та по-домашньому смачному хлібу вийшов на рекордну потужність – 220 тонн хліба на добу.
У 1996 році відбулась перша реконструкція заводу. А перша масштабна модернізація була проведена у 2000 році. В її рамках було замінено на нові 11 ліній, полегшено умови праці та вдвічі збільшено потужності виробництва. Важливим у сучасній історії заводу також став 2003 рік, коли було збудовано котельню й змонтовано нову лінію по виробництву житньо-пшеничного хліба. У 2007 році на «Першому» розпочалось масове виробництво батонів.
З 1 березня 2010 року на «Першому» після півторарічної перерви було відновлено роботу хлібобулочного цеху. Тут виготовляють багато традиційних здобних виробів (здоба з маком, родзинками, ватрушки, сирні рогалики тощо), а також елітні сорти хліба (з медом та чорносливом, з висівками, «Святковий»). За заводом довгі роки зберігається право виготовляти караваї для зустрічі у Львові найвищих посадових осіб України та світу.
Сьогодні на ВП «Львівський хлібозавод № 1» ПрАТ «Концерн Хлібпром» працює понад 700 осіб. Його потужність складає 130 тонн хлібобулочних виробів за добу. В асортименті виробничого підрозділу – 19 найменувань хлібобулочних виробів та 11 сортів хліба, а ще унікальний «живий» сухий хлібний квас і панірувальні сухарі. Особливою популярністю у споживачів традиційно користуються житні сорти хліба – «Карпатський» і «Гетьманський».
Уся хлібобулочна продукція «Першого» відповідає вимогам ISО-9001.
Все це разом, а ще щирі серця і працьовиті руки працівників, робить смак хліба від Львівського хлібозаводу №1 по-домашньому неповторним та впізнаваним споживачами уже впродовж цілого сторіччя.